Thursday, November 29, 2007

Korfor ikkje?


Hvorfor kan ikke livet bare være som Boombox? Gul sminke og metalliske kirsebærblomster i håret hver dag.

Daul is créme de la créme

Daul Kim er ung, interessant og vakker, litt Yoko-lookalike. Kunstner og modell for toppe alt. Hun gikk omtrent for alle kolleksjoner i høst. Jeg har lest bloggen hennes i et par måneder, bra bilder, fin informasjon og god blogging generelt. I LIKE TO FORK MYSELF.




Pierre 'Arrdy


Ms. Nitrolicious skrev om disse i dag, sandaler fra Pierre Hardy for Gap. Om jeg så må bestille noe fra Ebay for første gang, skal disse ende opp i skohyllen. En helt annen og ytterst uviktig sak er at jeg har stor frykt for å gå i sko med åpne tær.

Tuesday, November 27, 2007

Honouring Acne


Jeg har lyst til å ikle meg mitt favorittmerke i dag, Acne. Jeg finner nesten alltid flere titalls plagg i kolleksjonene som jeg har lyst på. Alt er svært enkelt, men snittene, fargene og stoffene er bare praktfulle. Skjørtet i midten er sort i quiltet stoff - det samme med skoene. Rosa t-skjorte med boksfasong og den karakteristiske "flettede" halsen. Brillene er fine og langt fra noen Wayfarers samtidig som de likner litt. Generic heter modellen på jeansene nedenfor, og er akkurat passe løs - veldig lik de man finner i den nittitalls-inspirerte fotoserien i månedens Cover. Det grå skjørtet og den store, løse capen/kåpen er for tiden å finne på Pepper - fine julegaver begge to. Den quiltede bagen har jeg ønsket meg siden første gang jeg lagde disse collagene, og aller sist kommer den fine jeansjumpsuiten (dårlig bilde).
Alt fra kjære, Acne.

Monday, November 26, 2007

Bonnie & Clyde


Jeg fikk ikke til å laste opp Youtube-videoen, så jeg overlater alt arbeidet til dere. Ta dere tid til å se Serge Gainsbourg og Brigitte Bardot synge "Bonnie & Clyde" - dette er definitivt et av de fineste parene. Brigitte med sigarett og maskingevær er hett.

Sunday, November 25, 2007

Don't sweat it / Rebel Without A Cause Edition

Jeg lengter ekstremt mye etter en god sweatshirt uten hette og lommer som jeg kan brette opp armene på og bruke Adidasene mine til. Med mønster eller trykk, gjerne James Dean-trykk som nedenfor. Sammen med kavaj-kåpe blir det en sikker vinner. Og så kaffe og sorte sokker oppi sorte bestemorbooties i skinn (tilgjengelig i helt feil størrelse i forhold til mine føtter på alle landets loppemarkeder). Ti poeng til den som klarer en fin sweat til meg på internett et sted.

Saturday, November 24, 2007

They do it


Nils Bech does it. Ian Curtis did it. Acne gjør det til neste sommer. Chinos skal erstatte skinnyjeans. Akk så behagelig og fint med oppbrettede ben. Inspirasjon er likevel dessverre bare å finne i guttemote, fordi det er få som produserer fine chinos til jenter. Jeg kan nesten ikke vente til nakne ankler og beige chinos til sommeren. Bilder fra Acne og /thefuturistics.

Gjør slik


Det jeg synes er finest av alt er jenter med afro og milelange ben. Hvis en tar på seg fargerik glitterkjole og slitt bikerjakke er det enda bedre. Beste bilde fra Facehunter på altfor lenge!

White crisp jumpsuit


Desembers Cover har verdens fineste, øm, cover. Hvit crisp jumpsuit, hvite sokker og mykt hår er en ny favoritt. Bladet er absolutt verdt 50-lappen, med fine 90-talls Madonna-inspirerte bildeserier.

Friday, November 23, 2007

Bless


Bless er et av de få merkene som virkelig vekker litt interesse hos meg. Briller med hest på er umulig å ikke bli sjarmert av.

C'est moi


Den lille sorte ser ut til å falle i smak hos meg i det siste. Mitt nyeste LBD-kjøp er denne blondekjolen som ser absolutt døll ut på bildet, men som er fantastisk fin i virkeligheten, fra H&M. 20-talls uten belte, 50-talls med belte i livet. Versatile matters. Jeg slenger på meg jazzskoene mine + et hjemmelaget fjærhårbånd.

Wednesday, November 21, 2007

Jeremy is my enemy


Such an emokid 2day. Men jeg skulle ønske jeg kunne føle meg komfortabel ikledd en Jeremy Scott-genser og sorte, Photoshop-forkortede Horace-støvletter. Må virkelig si at hodet mitt aldri blir lei solbrillene, i snø og regn. T-skjorten til høyre er også fra Jeremy Scott, mens skoene under er av Les Prairies de Paris og kjolen er spesialdesignet for Urban Outfitters. På høyre side har jeg plassert en brosje med fjærdetaljer (fjær er bra) av 3.1 Phillip Lim, røde Melissa-fløyelssko (store sko er en ny favoritt, rett og slett fordi vannet på bakken ikke når opp i skoen - ikke om du i tillegg tar på varme strømper) og marineinspirert jumpsuit fra favoritten min for tiden, APC.

I dag kan du gjerne få lov til å høre Velvet Underground - Femme Fatale. Soundtrack of the day.

Amsterdam - I wanna go



Modettes Eleonore var nylig i Amsterdam og rapporterte tilbake med fine videoblogger om kafèer, butikker og bed&breakfasts. Amsterdam er definitivt på topp på min vil-besøke-liste. Søk på Amsterdam på Modette og kos deg.

Sunday, November 18, 2007

Why not


Nei, jeg er ikke særlig glad i høye Ilse Jacobsen-støvler, men i går kom en venninne gående i disse blå korte Ilse-støvlene, og jeg ble sjarmert i senk. Den høye og markerte sålen, og ikke minst fargen er fin. Saltflekkene er bare søte. De minner meg faktisk om en veldig snill og tja, barnevennlig versjon av Doc Martens.

Bon Bon


I går var jeg innom Bon Bon, en nyoppstartet liten butikk i Markeveien 4A over Fudge. De fører merker som Minimarket og Margit Brandt, og har blant annet verdens mykeste hvite t-skjorte med mikrofon-trykk på (jeg har postet noe om den tidligere) fra Minimarket. Nedenfor kan du se en fantastisk, nesten litt Star Wars-inspirert Margit Brandt-minikjole. Den skal opp på juleønskelisten.

Friday, November 16, 2007

Nå forstår jeg


Under Paris Fashion Week var Sevigny, Poésy og Rubik spottet sammen overalt, og jeg hadde vanskeligheter med å helt skjønne hvordan de kom sammen. Vel, her har du svaret. Bildet er av Inez van Lamsweerde og Vinoodh Matadin, favorittfotografduo. Fin flaske.

Sock on that


Det er vel ikke bare jeg som synes knesokker er sjarmerende? På gutter og på jenter. Gjerne litt løse i en lys farge. Disse er fra Eley Kishimoto og et merke jeg har blitt glad i, Hansel from Basel.

Parisien

Franske Garance Doré, som også lager fine illustrasjoner som jeg tidligere blogget om, tar også en del bilder av folk fra den franske klubbscenen. Fin lyssetting, fin kvalitet, fine folk. Jeg er forelsket i jenta med krøllet Jennifer Beals-hår. Sølvsko er ikke bare reservert for jenter, som Herr Finebukser demonstrerer nedenfor.


Thursday, November 15, 2007

Death from above


Er det litt klisje å høre på Death From Above 1979? De er tross alt gode. Når electronica og low-fi ikke nytter, tar jeg fram DFA1979. Bandet har forsåvidt kastet inn håndkleet og oppløst bandet, men jeg nyter fortsatt You're A Woman, I'm A Machine fra 2005. Jeg fant albumet via Urban Outfitters (USA) fantastiske musikkanbefalingskolonne. Er det andre enn meg som husker den? Jeg savner slike enkle musikknotater som fortalte meget kort om bandet, hvilken genre musikken tilhørte og hva som er bra med den.
Hør; "Little Girl", "Go Home, Get Down" og "Black History Month" som Peppers blogg tipset om tidligere.
Beklager for korte poster [og den generelle mangelen på dem] - jeg sliter meg ut og jobber mer enn jeg burde gjøre.

Wednesday, November 14, 2007

Britisk


En post dedikert til det jeg kan tenke meg er et stort mindretall lesere av hankjønn på bloggen. Jeg har ikke noe spesiell kjennskap til Mark Ronsons musikk, men jeg liker stilen hans. Veldig britisk, mye dress, mye ruter, mye Beatles. Bildet er fra skullset.

Tuesday, November 13, 2007

S.O.S


I går så jeg Tillsammans på HUFF (filmklubb) og der hørte jeg SOS. Abba er klassisk. Uansett. I tillegg har jentene på seg kattet-skjorter/kjoler som 2depressed2getdressed pratet om for ikke så lenge siden. Jeg blir i godt humør av menn i stramme hvite buksedresser med sleng.

Akkurat som i The Wizard of Oz


Skoene fra Moschino Cheap & Chic er alltid søte og eventyraktige. Høstens skokolleksjon minner meg om The Wizard of Oz, spesielt de røde skoene i hardt skinn. Fine booties med sløyfer, glitter og gull. Det henger en fransk atmosfære over det hele. Tap your heels together and repeat the words, 'There's no shoes like Moschino-shoes.'

Monday, November 12, 2007

Babooshka

Balenciaga Pre-Collection F/W 2007 er svært god. Jeg må ærlig innrømme at høstens kolleksjon ble for mye for meg, og akkurat det samme med neste vårs kolleksjon. Men dette er en litt mer nedtonet blanding av begge, og det fungerer aldeles flott for meg. Den minner meg i grunn om barndommen i Russland og militæret derfra, sammen med floraler og den ubestemmelige rosafargen. Lange skinnhansker til trekvart-ermet kåpe er vinn-vinn. Skoene og sokkene er også fine. Well done, Mr. Ghesquière.




Bakgrunnsbildene er av Hedi Slimane

Jubileum


I dag er bloggen blitt ett år. Jeg har ikke tenkt noe over at jeg har drevet på såpass lenge, men det begynner virkelig å bli en stund siden jeg skrev lange artikler om Marie Antoinette. Vel, ta et lite dukk i arkivet. Jeg skal feire det med lekser og kremet tandoori - glamorøst, ey? Bildet ovenfor er fra V Magazine, god bildeserie.

Sunday, November 11, 2007

Oslo here I come

Om et noen uker skal jeg dra til Oslo for første gang. Jeg aner ikke hvordan jeg har klart å bo i Norge i ti år uten å ha besøkt hovedstaden. Det blir julegaveshopping - ergo mest julegaveshopping til meg selv. Til dere som bor i Oslo; hvilke butikker bør jeg besøke? Second hand, skobutikker, vanlige butikker, osv. Jeg hadde heller ikke hatt noe mot å møte noen blogg-folk. Jeg runder av med to av mine Oslostil-favoritter.

Skullset


Her om dagen satt jeg og bladde gjennom hele Skullset-arkivet. Jack Siegels bilder inspirerer og fascinerer. Øverst til venstre er et bilde fra Daft Punk-konsert, mens øverst til høyre er Gaspard fra Justice. Ja, Jack Siegel er bestis med coole folk.

Saturday, November 10, 2007

Je suis un chat


Masker sånn helt generelt sett er veldig fascinerende. Jeg liker å gå i kostyme-forretninger og se på masker og parykker. Maske er mystisk. Vel, jeg har gått til innkjøp av en billig kattemaske med nese og ører og værhår. Denne skal få ha det gøy til neste kalas. Du kan få tak i liknende på internett og hos kostymespesialister.

Friday, November 9, 2007

AAaaa


American Apparel-butikkene er virkelig noe av det beste med en storbytur. Hver gang finner en nye modeller, snitt og farger - alt til en helt grei pris som du får kvalitet for. Dessuten er alltid menneskene som jobber der fine i stilen og veldig hjelpsomme. Her har jeg samlet noen av mine favoritter - jeg liker spesielt den lilla velourgenseren.

Thursday, November 8, 2007

C'est la cheap et chic


Dårlig bilde, men blame it on the boogie. Jeg danser ofte når jeg skal ta bilder, selv om jeg ikke er helt sikker på hva jeg prøvde å gjøre her. Dette er uansett mitt billigste antrekk noensinne. Skjørtet er sort med høyt liv og kostet meg 20 kr på loppemarked, mens t-skjorten er helt utrolig fin i veldig grovt bomull og er fra Fretex der jeg fikk den for 30 kr og klippet av den halsen. Beltet er fra H&M, og siden jeg kjøpte det på salg, fikk jeg det for 10 kr. Skoene er fra bruktmarked og kostet kun en tier. Strømpebuksen er dyrest, merkelig nok. Den kostet 40 kr på H&M.

Totalbeløp = 100 kr.

Sneaker freaker

Vi har lansert en ny "spalte" på Brgnstil, der vår kjære sneakers-ekspert, Tarik, tar bilder av sneakersene til andre sneakers-entusiaster. Be sure to check it out, vi er svært fornøyd med det.

Icon of the day


Buskete øyenbrynn, klassiske jeans, rustrød storskjorte med opprullede ermer og lave boots. Unge Brooke Shields ca. 1980 er pur inspirasjon.

Wednesday, November 7, 2007

Be cool, listen to Familjen


Jeg føler at jeg mister en liten del av min verdighet for hver ny tittel jeg finner på. Uansett skal det handle om musikk. Jeg vet at jeg har skrevet om Familjen før, men jeg føler at jeg ikke fikk helt uttrykt hvor godt jeg liker dem. Jeg har en tendens til å glemme musikk etter jeg har spilt det samme om og om igjen, og slik gikk det dessverre også med Familjen. Men i dag dukket altså musikken opp igjen i form av en klassekamerat som spilte de høyt i friminuttet. Og dermed er jeg på Familjen-vognen igjen. Kjøp cden og hør Hovudet I Sanden, Kom Säger Dom og Nån Gång. Og gå og hør de spille på Blå i Oslo, og på Landmark her i Bergen på lørdag.

Jeg vil også anbefale Dazed & Confused playlisten som kommer med noen måneders mellomrom. Hør på Foals - Bigbig Love om du liker indiedisko.

On acid


Husker dere Phillip Lim smoking-kreasjonen Irina Lazareanu bar på en eller annen stor galla? Vel, nå er den tilgjengelig på Lagarconne.com! Jeg kjører på med grå dansesko fra Mytheresa.com, i tillegg til syre-fargede strømper, bare fordi det letter på hvor seriøst antrekket er. Jeg er litt lei av stiv sort stil, selv om jeg praktisk talt kun bærer sort for tiden. Jeg skulle ønske jeg ikke gjorde det. Ulvehalskjedet er kalt Bing Bang Wolf og tiltrakk seg min oppmerksomhet med en gang, dessuten er også det fantastiske og nokså billige pyramidearmbåndet fra Marc Jacobs (special items) med. Accessories løfter hvilke som helst antrekk til et nytt nivå. Bodysuit fra AA, kåpe fra Marni og den fineste genseren fra Stella McCartney. Buksene er fra Wrangler og er akkurat perfekte, løse nok, stramme nok, og veldig gode til å rulle litt opp nederst - stapp skjorte oppi og sett opp håret i en løs knute, androgynt is the way to go. Aller sist, men ikke minst har jeg tatt med inspirasjonsbilde fra Dazed & Confused, favorittblad for tiden.

That A.P.C dress


Jenta til høyre dukket opp på Facehunter for et par måneder siden, og jeg har hele tiden hengt meg opp i den cognac-brune, smått militærinspirerte kjolen. Vel, jeg satt og bladde gjennom den nyeste utgaven av Teen Vogue og fikk øye på den igjen, looking trés bon. Der stod det også detaljer om opphavssted, nemlig A.P.C. Du kan få tak i den via deres nettbutikk til 160 euro. To buy or not buy? Jeg vurderer det seriøst.

Tuesday, November 6, 2007

Phillip Lim is my sin


Bilder av Phillip Lims cruise-kolleksjon har ankommet, og det ser bra ut denne gangen også (etter en NY Fashion Week som var svært vellykket for designeren i mine øyne). "Farge"-paletten er perfekt for meg, masse sort og grått med innslag av høstlig oransje og blå. Skjørtet og smokingblusen i midten er mine favoritter = dagens skulle-ønske-jeg-hadde-nok-penger-og-kontakter-antrekk med mitt hode på toppen av det hele. Phillip Lim er mester i detaljer; sjekk kåpen med det flettede beltet, hvordan stoffet på den oransje kjolen bøyer seg og gir liv til det hele, og ikke minst skjørtet med sorte blonder og metalliske tråder i stoffet. Flere bilder er å finne på 31PhillipLim.com

Saturday, November 3, 2007

Obligatorisk Acne-post

Lookbook-bildene for Acne Spring/Summer 2008 har ankommet og jeg bringer gjerne Acne-goodies til dere. Kolleksjonen er full av pastell og "frukt-farver", in the very best way. Kos dere med kommentarer og hyll det svenske supermerket.
Bilde nr. 1: Minner meg veldig om noe Eleonore ville gått med, likner på et stort og puffete Luella-skjørt. Fint på den som klarer å dra det i land. Bilde nr. 2: Sort på sort er en favorittkombinasjon, og jeg synes faktisk sort kan være spesielt fint om sommeren om plaggene er i lette stoffer, som på dette bildet. Beltet er en god detalj som bryter litt opp.


Bilde nr. 3: Acne lager noen av de beste og mest behagelige sneakersene. Husker dere Tretorn-samarbeidet og de hvite tøyskoene med glidelås foran på skoen? Bilde nr. 4: Det jeg antar blir en mer rimelig bag enn de forrige Acne-bagene. Dessuten er den fin i både lilac og marineblå.


Bilde nr. 5 og 6: Birthe skrev nylig om chinos. Det ser ut som om de er verdt å anskaffe seg til neste sesong. Acnes chinos finnes i mange farger og i to modeller, Who (løse) og Gin (stramme). Husk å rulle opp endene av buksebena da.

Bring on nu grave


H&M er ikke akkurat kjent for å ha topp kvalitet på neglelakk, men akk hvor jeg falt for denne mørke blodrøde neglelakken! Koster smålige 29,90. Husk to strøk for bedre hold og farge!

London, London

London, Paris, Berlin. Denne sangen og videoen fanger følelsen av å være i en stor fin by. Av Cibelle og Devendra Banhart.

Thursday, November 1, 2007

Söta bror

Hvem har ventet på glidelås-kjole fra H&M siden juni? Jeg! Hvem har fått tak i denne lille Acne-kopi-søtsaken? Jeg. Den er smått uvant å ha på seg, veldig tight. Men ser bra ut med kavaj over, som skjørt med en genser over eller bare som topp om tar på seg et skjørt. Her snakker man multitask.
I går var det Halloween, og jeg var på spøkelsejakt på Det Kulturhistoriske Museum i Bergen. Det var spesielt å gå med hodelykt i mumie-avdelingen når det er helt mørkt. Jeg ble redd.


Geek for your viewing pleasure


På bildet ovenfor kan du se to av mine favoritt-tilbehør for tiden. Gigantisk sort grovstrikket skjerf fra H&M som gjør underverker for alle kalde nakker (og haker) - og briller med rød innfatning. Jeg liker å kalle dem mine Øye-briller.