Wednesday, June 20, 2007

Cry Baby


For et par uker siden bestilte jeg filmen Cry Baby hjem til meg via Play.com, både fordi jeg alltid har lengtet etter å se om den er noe særlig og fordi den kostet latterlige fem pund. Cry Baby er blant Johnny Depps første filmer, og var definitivt hans store gjennombrudd.

Handlingen finner sted i en liten by i Amerika på femti-tallet. Her møter vi the Drapes, byens fryktede ungdomsforbrytere (såkalte juvies). Byens andre gjeng er the Squares, som består av byens mer velstående borgere. Cry Baby Walker, er Drapes' gjengleder og kan få hvilken som helst jente ved å felle en enkel tåre. Allison har alltid holdt seg til de priviligerte Squares, men faller for Cry Baby. Filmen kickstarter med det minneverdige utsagnet til Allison: "I'm so tired of being good."

Med tanke på at dette er en moteblogg, bør jeg vel trekke inn at Cry Baby er meget frekt laget med fantastiske 50-talls kostymer som høy-livede skjørt, rød leppestift og panneluggen helt øverst i pannen. Allison er ekte stilikon, spesielt i scenen der hun står på en bil og synger.

Cry Baby kan lett kalles en musikal fordi man blir servert tidsriktig 50-tallsmusikk gang på gang. En komplett film, kan man godt si. Kjøp den på Play.com (100-150 kroner dyrere på Platekompaniet) eller løp til nærmeste filmutleie.

No comments: