Saturday, June 2, 2007

Relax, relax
Om du er som meg, midt i eksamensstresset, er du vel også litt anspent, hissig og stresset. Jeg lister fem ting man kan gjøre for å lette eksamensstresset eller om man blir helt gal av å vente på karakterene:
  • Kjøp klær. Kjøp sko. Kjøp interiør. Jeg blir helt fantastisk avslappet av å kjøpe ting, spesielt om det er litt ekstra dyrere og eksklusivt. Og enda bedre blir det om du kjøper noe du har ønsket deg lenge. Den Acne-kjolen du har sett på lenge, eller en nydelig designer-lampe. Markeder og bruktbutikker i er også å anbefale, hvor deilig hadde det ikke vært å finne en pen femtitallskjole, eller en fargerik grilldressjakke fra åttitallet og Nike? Loppemarkeder bør likevel unngås, alltid like kaotisk og stressende.
  • Besøk Ikea. Er vel kanskje en oppfølger fra første punkt, men hva er mer koselig en liten tur på Ikea midt i uken (Ikea på lørdager er vel å merke helt horribelt!). Man trenger ikke å kjøpe noe særlig i grunn, men pledd og rare glass er kjekt å ta med seg hjem. Dessuten bør man ikke gå glipp av Ikea-restaurantens svært rimelige og himmelske vegetarrett med cous cous. Ikke glem å prøve ut alle møblene i de spesiallagde utstillingsrommene, finn en favoritt og ta et bilde. Det kan komme i bruk senere.
  • Lei inn Sofia Coppola-filmer. Coppolas filmer er ikke bare Oscar-vinnende, men også harmoniske mesterverk. Fargene er som oftest utrolig vakre og stilfulle. Man kommer inn i en helt spesiell sinnsstemning! Løp på leiebutikken og spør etter Virgin Suicides, Lost In Translation og Marie Antoinette.
  • Å lage mat hjelper alltid mot stress, med mindre man lager noe fresende og hurtig. Bruk litt tid på å finne gode matvarer (jeg kan blant annet rose Kjøttbasaren i Bergen for fantastiske råvarer og sitt gode utvalgt), og bruk gjerne litt tid på å lete gjennom kokebøker og internettsider for å finne gode oppskrifter (om du ikke eier mange kokebøker, funker biblioteket utmerket!).
  • Ta deg en kort tur på landet. Ta bussen ut til et avsides sted om det er fint vær. Piknik og en venn er obligatorisk. Det er utrolig deilig å komme seg bort fra "storbylivet", og få pustet ut og inn i frisk luft. Man kan for eksempel også gå og plukke markjordbær, og om man har veldig god tid, kan man like så godt overnatte på et lite hotell eller en B&B. Eller kanskje i telt? Kommer litt ann på hvor glamorøs du akter å være.
Kom gjerne med flere tips!

1 comment:

Ingvild Telle said...

Vær sosial med gode venner.

Gå tur. Å gå mot et mål hjelper psykologisk på et problem (i dette tilfellet stress).

Rydd. Bruk rastløsheten på noe nyttig.

Drikk deg god og brisen og dans på Landmark/Strædet/Bien...hehe