Sunday, December 30, 2007

The Darjeeling Limited


For et par dager siden var jeg på kino og så "The Darjeeling Limited" av Wes Anderson, som absolutt var verdt skamfulle 90 kroner. Litt uheldig reklame ovenfor, men synes bildet fanget ånden av filmen godt. Filmen handler om en gjenforeningsreise av det spesielle slag - om tre brødre som ikke har snakket sammen siden sin fars begravelse. De samles på en togtur gjennom India som til slutt skal ende i at de finner sin mor, som skal konfronteres angående sin manglende tilstedeværelse i deres liv. Andersons vanlige entourage er samlet i filmen, med gjengangere som Bill Murray (liten og god cameo), Jason Schwartzman, Owen Wilson (som ellers er ekstremt frastøtende) og Waris Ahluwalia. Filmen er full av nøye planlagte detaljer, farger og teksturer - den er nok likevel ikke for alle (under forestillingen hørte jeg flere ganger "Dette er den verste filmen jeg har sett"). Om du har likt Wes Andersons tidligere filmer, vil du nok også like denne filmen.


Soundtracket er fantastisk. Rolling Stones - Play With Fire, Joe Dassin - Champs Elysees, The Kinks - Powerman, Alexis Weissenberg - Suite Bergmanesque 3, Peter Sarstedt - Where Do You Go To (My Lovely) og Satyajit Ray - Charu's Theme er alle verdt å høre.


Og ikke vær dum og tro at du har betalt nitti kroner for å se en 10 minutter kort film når "Part 1" av filmen er ferdig, som nemlig er kortfilmen Hotel Chevalier. Det var enkelte i kinosalen som ble helt fortvilet og aldri hadde hørt om fenomenet kortfilm.

Bildene er lånt herfra.

1 comment:

amie said...

herlig film! adrien brody er fab <3 det samme er forsåvidt natalie portman og :)