Wednesday, January 3, 2007

Attack of the New Year

Helvete står enda en gang ovenfor oss. Nytt år. Nytt år, igjen. Jeg vet jeg burde hoppe opp og ned av lykke og danse og ta saltoer, men ellers takk. Nytt år, nye folk, nytt alt. Gi meg det jeg hadde før sier jeg, slikt vanedyr som jeg er. Men min samvittighet setter en stopper for depresjonen. Kanskje det her er året for meg? 2007, fin klang. Plutselig høres et nytt år ganske fristende ut. Nye klær, mennesker, byer å oppdage, musikk, konserter, venner, ting å se. Det blir deilig. Bare se, i løpet av omtrent fem-seks setninger har jeg klart å overbevise meg selv om at dette året blir bra, nei kanskje til og med best.

Men så kommer de unødvendige, men samtidig forpliktede nyttårsfortsettene (jeg vet ikke hva jeg skriver, Norges språkforbund - sue me). De er uungåelige. Jeg vrir meg mens jeg skriver dette. Æsj. Frysninger oppover ryggen faktisk. Jo, nå klarer jeg å samle meg og skrive videre. Jeg må skrive fortsettene (again, jeg har advokat som har bedre gramatikk enn meg), man er obligatorisk nødt til å gjøre det om man har en blogg. Jada - jeg fyrer i vei med det mest typiske:
- Jeg skal leve et sunt liv. Bare le dere. Jeg har faktisk begynt på dette punktet. Det eneste med sukker i fornavnet som skal inn kjeften er sukkererter.
- Jeg skal høre mer på musikk og gå på flere konserter. Hadde ikke vært noe problemområde om jeg hadde hatt a pocket full of pennys.
- Jeg skal besøke minst én festival i år. Øya eller Hovefestivalen, I'm down.
- Jeg skal ha det gøy. Ikke alltid så lett her i Bergen der man må gå med badedrakt under tre lag ullgensre om sommeren, og kan drukne om vinteren. Jeg er så drittlei av været her. Snart må jeg skaffe meg funky regntøy og gjøre slutt på all innesitting.
- Lese bøker. Masse bøker må jeg lese. Haruki Murakami, Erlend Loe, ny Harry Potter (jeg rødmer) og Jane Austen.
- Kjøpe dyrere klær jeg er fornøyd med i stedet for alt det billige crapet jeg kjøper.
- Strider litt mot den ovenfor, men jeg kjører på - handle mer second hand og tilpasse det selv.
- Handle økologisk mat. Smaker så mye bedre, men svir så utrolig på lommeboken.

Og mer kommer jeg på senere (men for all del, helst ikke - masse regler og forhåpninger å forholde seg til allerede).

Godt nytt år! Og husk de tre hovedreglene - spis sunt, ha det gøy og kos deg. Absolutt umulig å gjøre samtidig, i praksis.

1 comment:

Ingvild Telle said...

Konserter er et bra forsett. Jeg har en kulturkonto som jeg setter av penger slik at jeg alltid har nok til hvertfall en i mnd. gjerne to, men noen ganger ser jeg meg ut noe annet jeg har lyst på..hoho